Barça geeft Messi-volgers geen hoop: 'Dat geldt voor dit en de seizoenen daarna'
Catalanen zien Argentijn voorlopig niet verkassen

Barça geeft Messi-volgers geen hoop: 'Dat geldt voor dit en de seizoenen daarna'

27-01-2015 18:42

Vrijwel iedere club in de wereld droomt van een speler als Lionel Messi in de gelederen. Slechts enkele clubs kunnen de Argentijn daadwerkelijk betalen, maar volgens FC Barcelona is er geen schijn van kans dat die transfer daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

Messi is in het verleden diverse malen gelinkt aan een vertrek uit Catalonië en dat gebeurde dit seizoen opnieuw. Zelf wilde de steraanvaller een nieuwe stap in zijn carrière niet uitsluiten, maar Josep Maria Bartomeu lacht om deze berichtgeving. "Messi speelt hier volgend seizoen nog steeds. Datzelfde geldt voor het daaropvolgende seizoen en het seizoen daarna", aldus de preses van Barça tegenover RAC1.

"Messi heeft hier een contract en is gelukkig. Daarmee refereer ik naar zijn eigen woorden. Als club hebben we geen intentie om hem te verkopen, want we zijn ontzettend blij met hem", aldus Bartomeu. Naar verluidt heeft de Zuid-Amerikaan dit seizoen een moeizame band opgebouwd met coach Luis Enrique, die meerdere malen het mikpunt bleek voor criticasters.

Bartomeu weerspreekt dat de positie van Enrique wankel is geworden. "Luis ligt hier tot 2016 vast en hij verricht een niet eenvoudige opdracht. We zijn erg blij met hem."