Anderlecht-verdediger droomt van het hoogst haalbare op de Afrika Cup

Anderlecht-verdediger droomt van het hoogst haalbare op de Afrika Cup

Gepubliceerd: dinsdag 27 januari 2015 om 15:49di 27-01-2015 om 15:49

Slechts drie punten haalde de Democratische Republiek Congo in de groepsfase van de Afrika Cup. Toch bleek dat geringe aantal voldoende om door te gaan naar de kwartfinales. Bij Congo zitten liefst zes spelers in de selectie die hun brood verdienen in de Belgische competitie. Eén van hen is Anderlecht-verdediger Chancel Mbemba. Hij toont zich op de webstek van paars-wit ambitieus over het verdere verloop van de Afrika Cup.

Met een 1-1-gelijkspel tegen het Tunesië van Georges Leekens schaarde DR Congo zich bij de laatste acht. De kwalificatie was echter een dubbeltje op zijn kant. "We begonnen te zenuwachtig aan de wedstrijd en kwamen al na een halfuur op achterstand. Gelukkig kon Jérémy Bokila twintig minuten voor affluiten toch nog voor de gelijkmaker zorgen en dat dankzij een schitterende assist van mijn goede vriend Dieumerci Mbokani", aldus een overgelukkige Mbemba.

"De ontlading na het laatste fluitsignaal was enorm en ook het feestje in de kleedkamer mocht er best zijn. We speelden geen goede groepsfase, maar toch stoten we door naar de volgende ronde. We hebben nu niks meer te verliezen en vanaf nu is alles mogelijk. Zaterdag spelen we onze kwartfinale tegen het andere Congo van onze vroegere trainer Claude Leroy. Dat wordt een zeer speciale wedstrijd voor mij, want Leroy is degene die mij voor het eerst selecteerde. Zelfs al speelde ik toen nog maar bij de beloften van Anderlecht", besluit Mbemba.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws