Mechelen-doelwit lijkt voorrang te geven aan avontuur in Engelse Championship
Nick Kuipers zou dicht bij een overgang naar Bolton staan

Mechelen-doelwit lijkt voorrang te geven aan avontuur in Engelse Championship

27-01-2015 15:08

KV Mechelen is naarstig op zoek naar versterking. Eerder raakte al bekend dat de Maneblussers de Poolse middenvelder Rafal Wolski tot het einde van het seizoen huren van Fiorentina, en dinsdag werd ook de naam van doelman en Rode Duivel Jean-François Gillet gelinkt aan Malinois. Eén target van de Mechelaars lijkt alvast onhaalbaar: Nick Kuipers zou een overgang naar Bolton verkiezen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Mechelen is vooral op zoek naar defensieve versterking. Een doelman is prioriteit nummer één Achter de Kazerne, maar dat blijkt toch een moeilijk verhaal. Lang zag het er naar uit dat Waasland-Beveren-goalie Colin Coosemans het nieuwe sluitstuk zou worden, maar dat dossier zit inmiddels muurvast.

Vorig weekend raakte bekend dat KVM zijn pijlen had gericht op de Nederlandse verdediger Nick Kuipers van MVV Maastricht. De 22-jarige Kuipers is een jeugdproduct van de Nederlandse tweedeklasser en speelt er al vijf seizoenen in de eerste ploeg. In die vijf jaar raakte hij aan 97 wedstrijden waarin hij eenmaal raak trof.

Malinois is echter niet de enige ploeg die interesse toont in Kuipers en de Nederlander zelf zou eerder heil zien in een overstap naar Engeland. Daar zou voor hem een contract klaar liggen bij Bolton Wanderers, de ploeg van onder meer Emile Heskey en Eidur Gudjohnsen.