Rechtsback van Anderlecht steekt hand in eigen boezem voor zeperd bij Standard
Maxime Colin vindt dat paars-wit te weinig lef toonde op Sclessin

Rechtsback van Anderlecht steekt hand in eigen boezem voor zeperd bij Standard

27-01-2015 13:09

Het misplaatste spandoek over Steven Defour leidde de aandacht weg van de eigenlijke wedstrijd, maar paars-wit leed in Luik wel degelijk een terechte nederlaag. Dat vindt ook Maxime Colin, de Franse rechtsback van de Belgische kampioen die nu al enkele weken Anthony Vanden Borre op de bank houdt. "Vooraan waren we onvoldoende slagvaardig om Standard te verontrusten."

Anderlecht creëerde over 90 minuten geen enkele noemenswaardige kans op het veld van de aartsrivaal. Een onrustwekkende vaststelling voor een ploeg die een vierde opeenvolgende landstitel ambieert.

"We moeten ons niet verstoppen achter excuses als een slecht veld of een matige scheidsrechter. De spelers van Standard waren vastberaden om ons te verslaan. Wij hebben ons laten opvreten in de duels. Daar hebben we de wedstrijd verloren", is Colin hard in Het Nieuwsblad.

Uiteraard speelde ook de uitsluiting van sleutelspeler Steven Defour een bepalende rol in de wedstrijd. "Mentaal was de uitsluiting van Defour een klap. Hij is dé patron van de ploeg en plots moesten we ons herorganiseren op het middenveld. Ach, ik begrijp de rode kaart nog altijd niet. Ik heb na de wedstrijd scheidsrechter Alexandre Boucaut ook geen hand gegeven. Ik ben meteen na de wedstrijd naar de kleedkamers gelopen", besluit de 23-jarige Fransman.