'Doos van Pandora' maakt het moeilijk werken voor Stojanovic bij Lierse
Stojanovic doet er alles aan om niet te degraderen

'Doos van Pandora' maakt het moeilijk werken voor Stojanovic bij Lierse

24-01-2015 08:14

Het is van moeten bij hekkensluiter Lierse. Als de Pallieters nog kans willen maken op rechtstreekse redding moeten ze zaterdagavond voorbij Waasland-Beveren. De trainer van Lierse beseft hoe belangrijk die wedstrijd is.

"Play-off 3 vermijden wordt sowieso heel moeilijk. Willen we ten minste nog een theoretische kans behouden, dan moeten we straks winnen", vertelt Slavisa Stojanovic aan Het Laatste Nieuws. "We hebben het lot niet meer in eigen handen, maar we gaan wel onze job proberen te doen."

"Het zal in elk geval beter moeten dan op Anderlecht. Daar hebben we niets laten zien. Zelfs drie passes na mekaar geven lukte niet. Tijdens onze stage in Portugal had ik het gevoel dat we benaderden wat ik voor ogen heb, maar dan kwam het er weer niet uit."

Moeilijke opdracht

Stojanovic beseft dat het niet gemakkelijk wordt. "Deze opdracht is moeilijker dan ik aanvankelijk had ingeschat. Het is alsof ik de dood van Pandora heb geopend: ik ontdek altijd maar nieuwe problemen."

"Het blijkt niet evident om ergens in te stappen als je de kern niet hebt helpen samenstellen en de voorbereiding niet hebt uitgetekend. Tijdens de winterstop heb ik op dat vlak meer eigen accenten kunnen leggen, maar nu is de vraag of alles snel genoeg in mekaar gaat passen. De tijd is immers kort, met nog maar acht matchen voor de boeg."