Foto: Mirror.co.uk

Odegaard: Waarom Real? Ik voelde me welkom hier, alsof ik meteen thuis was
"Wat Cristiano Ronaldo en trainer Carlo Ancelotti tegen me gezegd hebben, dat blijft tussen ons"

Odegaard: "Waarom Real? Ik voelde me welkom hier, alsof ik meteen thuis was"

22-01-2015 15:05
23

Het Noorse wonderkind Martin Odegaard is donderdag officieel voorgesteld als speler van Real Madrid. De Spaanse grootmacht maakte afgelopen nacht bekend dat de zestienjarige Noor een contract tot 2020 tekent bij de club. Donderdag vond de presentatie van Odegaard plaats.

"Ik heb voor Real Madrid gekozen omdat het de beste plek voor mij is om beter te worden als speler. Ik heb de Real-spelers ontmoet, het zijn allemaal geweldige mensen", zegt Odegaard, die niet in detail wil treden. "Wat Cristiano Ronaldo en trainer Carlo Ancelotti tegen me gezegd hebben, dat blijft tussen ons. Waarom ik voor Real Madrid gekozen heb en niet voor FC Barcelona? Ik voelde me zeer welkom hier, alsof ik meteen thuis was."

"Het is een enorme eer om hier bij Real te zijn, het is de droom van veel spelers. Het is niet belangrijk waar ik speel. Of ik nu in het eerste elftal speel of bij Real Madrid Castilla, het belangrijkste is dat ik groei als speler. Als Ancelotti me wil gebruiken voor het eerste team ben ik ik blij. Zo niet, ben ik ook gelukkig met voetballen in het tweede elftal", aldus Odegaard, die onlangs zijn zestiende verjaardag vierde.

"Druk? Ik voel geen druk"
De druk die op zijn schouders rust, deert Odegaard niet. "Druk? Ik voel geen druk, ik leef mijn droom. Ik weet dat spelen voor Real Madrid iets heel anders wordt dan voor mijn vorige werkgever, Stromsgodset." In Madrid weet Odegaard zich omringd door wereldsterren. Wie zijn favoriet is, kan de Noor niet zeggen. "Het zijn allemaal klasbakken. Het is moeilijk om er eentje te kiezen. Ronaldo is de beste speler ter wereld, maar dan heb je ook nog Isco, Gareth Bale..."

In het spoor van Odegaard trekt ook zijn vader, Hans Erik Odegaard, naar Madrid. "Mijn vader is heel belangrijk voor me geweest. Ik heb veel met hem getraind", gaat de jongeling verder. Odegaard gaat naar verluidt ruim 2,2 miljoen euro per jaar verdienen in Spanje. Zijn vader verhuist mee naar de hoofdstad van het land. Hij krijgt een baan aangeboden binnen de jeugdopleiding van de club.

"Martin staat ook ter beschikking van Carlo"
Oud-speler Emilio Butragueno, hij zat namens Real Madrid de persconferentie voor, noemde Odegaard een 'buitengewoon talent met fabuleuze kwaliteiten'. "Odegaard zal trainen met het eerste elftal en met Real Madrid Castilla. Hij zal zijn wedstrijden in het tweede elftal spelen, maar staat ook ter beschikking van Carlo Ancelotti", aldus Butragueno.

Een straf om zich bij het tweede te moeten melden is het allerminst voor de Noor, daar hij bij Castilla mag samenwerken met ene Zinedine Zidane. "Zidane is één van de beste spelers ter wereld geweest. Het niveau van Real Madrid Castilla is ongelooflijk hoog", aldus Odegaard.