Afdankertje van Anderlecht kan nieuwe ploeg wel overtuigen
Speler kan mogelijk blijven

Afdankertje van Anderlecht kan nieuwe ploeg wel overtuigen

22-01-2015 08:39

De kans dat we Thomas Kaminski nog ooit in het shirt van Anderlecht zien, is klein. Momenteel wordt de 22-jarige doelman uitgeleend aan Anorthosis Famagusta en volgens Het Laaste Nieuws wil de ploeg uit Cyprus hem langer houden.

Kaminski maakte zijn debuut in Eerste Klasse bij Germinal Beerschot. In mei van 2009 maakte hij zijn debuut op het hoogste niveau tegen KV Mechelen. Hij viel toen in voor Silvio Proto. Ondanks dat Kaminski weinig ervaring had, haalde Anderlecht hem binnen. Paars-wit verhuurde hem meteen Oud-Heverlee Leuven. Daar werd hij eerste keeper. Terug bij Anderlecht moest Kaminski zich schikken naar een rol als tweede doelman.

De Belg met Poolse achtergrond had dit seizoen geen zin om opnieuw op de bank te zitten en vroeg een transfer aan. Anderlecht ging deels akkoord en verhuurde Kaminski aan Anorthosis Famagusta. Daar staat hij wekelijks tussen de palen. Famagusta hoopt dat in de toekomst zo te houden, maar het is nog niet zeker of het over de nodige financiële beschikt.

Of Anderlecht wil meewerken aan een definitieve transfer is niet duidelijk, Met Davy Roef en Mile Svilar heeft het alvast twee jonge doelmannen achter de hand.