'Tegen mindere tegenstander zijn we toch blijven knokken'
Middenvelder reageert na Club Brugge - KV Mechelen

'Tegen mindere tegenstander zijn we toch blijven knokken'

21-01-2015 10:05

Met veel moeite heeft Club Brugge de halve finales van de Beker van België bereikt. Pas in de slotfase maakte het de 3-2 tegen KV Mechelen. Volgens Ruud Vormer was de kwalificatie een gevolg van de Brugse inzet.

Op de website van Club Brugge analyseert de Nederlander de bekerpartij. "Ik vind dat we een matige wedstrijd speelden. Bewijs daarvan zijn de twee vermijdbare tegengoals die we incasseerden. En natuurlijk balen we dan… Maar we zijn blijven knokken. Zo zie je maar dat je ook tegen op papier mindere tegenstanders nog altijd vol aan de bak moet."

Vormer speelde tegen KV Mechelen verrassend dieper dan anders. "Dat ik op de tien speelde is op zich niet zo vreemd, daar speelde ik bij de jeugd van AZ ook al. Dat was me gevraagd in functie van de pressing die onze coach ons wou zien uitoefenen op de compacte verdediging van de tegenstander. Natuurlijk maakt een beer zoals Obbi vooraan het voor ons dan iets makkelijker. Maar niet enkel hij verdient een pluim, die mag de hele ploeg krijgen omdat we er vol zijn blijven voor gaan tot het eind. En vandaag bleek dat genoeg."