De Tien: megatalenten die verwachtingen niet waar konden maken

De Tien: megatalenten die verwachtingen niet waar konden maken

Gepubliceerd: woensdag 21 januari 2015 om 10:10wo 21-01-2015 om 10:10

Martin Odegaard gaat zo goed als zeker de overstap maken naar Real Madrid. Het zestienjarige Noorse wonderkind moet zich nog bewijzen, maar de verwachtingen zijn hooggespannen. Odegaard heeft vele voorgangers gehad die het nooit waar hebben kunnen maken. Vandaag een overzicht van tien spelers die als 'wonderkind' werden bestempeld, maar die niet aan de verwachtingen konden voldoen.

Bojan Krkic (Stoke City)
Bojan Krkic (24) was het jongste talent dat voor het eerste elftal van FC Barcelona in actie kwam. Bojan werd veelal verhuurd, waarbij onder andere aan Ajax en AC Milan, maar wist bij geen een club echt te overtuigen. Bij Stoke City lijkt de Spanjaard weer iets van zijn goede vorm terug te krijgen.

Kerlon (Weymouth Wales)
Het filmpje waarin Kerlon (26) de 'zeehonden-dribbel' doet is wereldwijd bekend. De verwachtingen waren hoog bij de jonge Braziliaan, maar onder andere wegens knieblessures kon Kerlon, die ooit kort voor Ajax speelde, nergens impact maken. Momenteel komt Kerlon in actie voor Weymouth Wales.   

Freddy Adu (clubloos)
Ooit bestempeld als de nieuwe Pelé, had Freddy Adu (25) een hoop verwachtingen om aan te voldoen. Adu maakte als groot talent de overstap naar Benfica, maar speelde daar slechts elf wedstrijden. Momenteel zit de aanvallende middenvelder zonder club.

Chris Kirkland (Sheffield Wednesday)
De Engelsman Chris Kirkland werd ooit gezien als een keeper voor de toekomst, een keeper voor het nationale elftal. In 2001 maakte Kirkland van Coventry City de overstap naar Liverpool. Mede door blessures wist de doelman echter nooit door te breken. Kirkland staat nu onder de lat bij Sheffield Wednesday.Giovani dos Santos (Villarreal)
Alhoewel Giovani dos Santos (25) in goeden doen was voor zijn land Mexico, had de aanvaller na zijn periode bij FC Barcelona de nodige moeite om zijn goede vorm vast te houden. Na Barça kwam Dos Santos uit voor onder meer Tottenham Hotspur en Villarreal.    

Francis Jeffers (clubloos)
Nog voordat Wayne Rooney doorbrak bij Everton, hadden The Toffees Francis Jeffers (33). Jeffers maakte in 2001 de overstap naar Arsenal, maar kon daar geen potten breken. Sindsdien kwam de Engelsman uit voor lager geklasseerde clubs en speelde hij voor het laatst bij Accrington Stanley. 

James Vaughan (Huddersfield Town)
Net als Francis Jeffers was ook James Vaughan (26) een groot talent in de jeugd bij Everton. Vaughan werd echter geplaagd door blessures, waardoor hij onder meer zijn kenmerkende snelheid verloor. Na zijn periode bij Everton kwam Vaughan onder andere in actie voor Norwich City. De Engelse spits verdient nu zijn brood bij Huddersfield Town.

Fran Merida (clubloos)
Arsenal deed er ooit veel moeite voor om het Barça-talent Fran Merida (24) naar Londen te halen. Het bestuur van de Gunners zag in Merida de nieuwe Cesc Fàbregas. Merida slaagde echter niet bij Arsenal, faalde bij Atlético Madrid en zit nu zonder club.

Jonathan Woodgate (Middlesbrough)
In zijn tienerjaren stond Jonathan Woodgate (34) bekend als een geweldige centrale verdediger bij Leeds United. Via Newcastle United belandde Woodgate bij Real Madrid. Door vele blessures kon Woodgate de verwachtingen echter nooit waarmaken. Momenteel speelt de verdediger voor zijn oude liefde Middlesbrough.

Alexandre Pato (São Paulo)
Alexandre Pato (25) is de laatste speler in dit lijstje die niet aan de verwachtingen kon voldoen. Het Braziliaanse wonderkind speelde weergaloos in zijn tijd bij Sport Club Internacional, maar raakte gedurende zijn periode bij AC Milan, door blessures, in het slop. Pato tekende in 2013 bij Corinthians en komt nu op huurbasis uit voor São Paulo. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws