Marc Coucke denkt aan succesvolle landgenoot om nieuwe ploeg uit het slop te halen
Lille zet in op de komst van Eric Gerets

Marc Coucke denkt aan succesvolle landgenoot om nieuwe ploeg uit het slop te halen

20-01-2015 11:26

Het Franse Lille, waar onder meer Rode Duivel Divock Origi actief is, beleeft een kwakkelseizoen. Vorige maand probeerde het volgens 'L'Equipe dan ook een grote naam als trainer vast te leggen.

Het zou volgens de sportkrant vooral Marc Coucke, nog steeds minderheidsaandeelhouder, zijn die in Gerets het perfecte profiel ziet voor Lille. Blijkbaar was de interesse zo concreet dat een delegatie afgelopen maand naar de Emiraten afgereisd zou zijn om te spreken met de trainer van Al-Jazira.

Een mogelijke overgang zou er dus pas deze zomer komen. Het blijft wel afwachten of Gerets realistische looneisen stelt. Huidig trainer René Girard jammerde al meermaals over het gebrek aan aanwinsten, en zag ook deze maand enkel nog maar een jongen uit tweede klasse aankomen. Hervé Renard, die dinsdagmiddag met Ivoorkust aantreedt op de Afrika Cup, wordt genoemd.

Gerets op zijn beurt kan in Frankrijk op heel wat respect bogen na een eerdere passage bij Olympique Marseille, waar hij de trotse ploeg vanuit de kelder van het klassement aan een plaats in de Champions League hielp.