Koninklijke Belgische Voetbalbond mild voor de zondaar van het afgelopen weekend
Westerlo-verdediger mag met gerust hart trainingsweek aanvatten

Koninklijke Belgische Voetbalbond mild voor de zondaar van het afgelopen weekend

19-01-2015 13:47

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Kenneth Schuermans vrijgesproken van alle zonden. Dat meldt De Morgen. De verdediger van Westerlo kreeg een rode kaart onder de neus geschoven van scheidsrechter Jonathan Lardot maar schreeuwde zijn onschuld uit. Zijn collega Brice Ntambwe komt er niet zo makkelijk van af. De Lierenaar mag zich dinsdag gaan verantwoorden bij de Geschillencommissie van de KBVB.

Kenneth Schuermans zal zijn derde rode kaart van het seizoen niet snel vergeten. Terwijl zijn ploegmaat de bal probeerde weg te knallen, sprong de Westerlo-verdediger op. In die actie raakte Schuermans onvrijwillig het gezicht van Standard-speler Vinicius Araujo. De KBVB oordeelde dat, ondanks de fout de fysieke integriteit van een speler in gevaar kon brengen, er toch geen schorsing komt. 

Een andere zondaar mag zich dinsdag wel gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie. Scheidsrechter Sébastien Delférière sloot zondag de debuterende Ntambwe uit. De Lierenaar ging te hard door op de Yoeri Tielemans. Ntambwe had al een schorsing met uitstel staan die hij in augustus gekregen had bij zijn vorige club Bergen.