Racing Genk-trainer McLeish zit dit weekend met de handen in het haar

Racing Genk-trainer McLeish zit dit weekend met de handen in het haar

Gepubliceerd: zaterdag 17 januari 2015 om 11:18za 17-01-2015 om 11:18

Dit weekend staat een rechtstreeks duel voor een plaatsje in Play-Off 1 op het programma. Racing Genk trekt zondagavond naar Sporting Lokeren. De Limburgers willen een ferme tik geven aan de troepen van Peter Maes. Maar door omstandigheden wordt dat niet eenvoudig.

Racing Genk werd eerder deze week nog opgeschrikt door het afscheid van Technisch Directeur Gunther Jacob. Bovendien moet de drievoudige landskampioen ook enkele belangrijke pionnen missen. Heel wat slecht nieuws dus, maar dat deert coach Alex McLeish niet. De Ier is met veel vertrouwen teruggekeerd vanuit de winterstage in Turkije. "Wij hebben een hele groep hongerige jonkies rondlopen", vertelt McLeish op de website van KRC Genk

De Genkse oefenmeester mist maar liefst acht spelers. Thomas Buffel is geschorst. Mbodji Kara, Ngognca Anele en Hervé Kagé zitten allemaal op de Africa Cup. Mboyo, Bernard Kumordzi en de door malaria getroffen Sekou Cissé liggen in de lappenmand. Hierdoor krijgt waarschijnlijk Benjamin De Ceulaer de kans om zijn carrière bij KRC Genk te herlanceren. Tot nu toe kon de jongen van het huis nog niet echt potten breken bij zijn club.

Maar ook Aleksander Cavric klopt stevig aan de deur. De 20-jarige Serviër is één van de zomertransfers van KRC Genk maar kon zich nog niet echt manifesteren. De vele schorsingen en blessures kunnen misschien wel een positieve invloed hebben op de twee spelers. Zo trekken Cavric en De Ceulaer mogelijk dan toch de twijfels weg bij de Genkse fans.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws