Robben knipoogt en bijt op z'n tong: Hier zijn camera's bij, dat is te gevaarlijk
"Ik heb een oordeel gevormd, maar dat houd ik liever voor mezelf"

Robben knipoogt en bijt op z'n tong: "Hier zijn camera's bij, dat is te gevaarlijk"

14-01-2015 14:54
1

Arjen Robben heeft het uitstekend naar zijn zin in Qatar. De Oranje-international verblijft met Bayern München voor een winters trainingskamp in Doha, de hoofdstad van het oliestaatje.

De aanvaller is enthousiast over de omstandigheden in het land. "Het veld is hier fantastisch", citeert De Telegraaf Robben in gesprek met Kicker. Dat het WK van 2022 in Qatar plaatsvindt, daar heeft Robben geen problemen mee. Wel stelt de Oranje-klant dat het toernooi afgewerkt moet worden in de wintermaanden, in de zomer lijkt voetballen in Qatar een utopie.

"De omstandigheden zijn nu ideaal. In de zomer is het hier te warm om te voetballen", zegt Robben. Tegen de tijd dat het WK 2022 voor de deur staat is Robben 38 jaar oud. De kans is klein dat hij dan nog in actie komt met Oranje. Bovendien is het nog altijd maar de vraag of de WK-organisatie wel behouden blijft voor Qatar. De toewijzing van het toernooi aan het land door de FIFA zorgt voor felle kritiek.

Gevoelig vraagstuk zijn onder meer de omstandigheden waarin de arbeiders die bouwen aan de WK-stadions mee te maken hebben. Er zou op grote schaal sprake zijn van dwangarbeid in Qatar. Robben brandt zijn vingers niet aan die gevoelige kwestie. "Ik heb een oordeel gevormd, maar dat houd ik liever voor mezelf. Hier zijn camera's bij, dat is te gevaarlijk", zegt Robben met een knipoog.