Luie betalers doen vergeten Belgische voetballer vertrekken uit Chinees avontuur
Oris vertrekt na wanbetalingen bij Chinese ploeg

Luie betalers doen vergeten Belgische voetballer vertrekken uit Chinees avontuur

14-01-2015 12:10

Het voetbalavontuur van Kevin Oris in China zit erop. De 30-jarige spits trok naar de FIFA om zijn nog lopende contract bij Liaoning FC te ontbinden na achterstallige betalingen.

"Met een betalingsachterstand van pakweg twee of drie maanden heb ik altijd kunnen leven, maar de laatste keer dat mijn loon uitbetaald werd, dateerde al van augustus", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Als voetballer heb je dan wel degelijk een poot om op te staan en daar heb ik gebruik van gemaakt."

De FIFA gaf Oris gelijk en liet hem gratis vertrekken. Een serieuze streep door de rekening voor de ploeg die nog 1,5 miljoen dollar op tafel legde om hem weg te plukken bij het Zuid-Koreaanse Jeonbuk. "Dat ze hun spelers niet betalen, heeft niet zozeer met echte financiële problemen te maken, maar veeleer met pure luiheid."

Interessante speler

Door zijn status van vrije speler is Oris nu wel een interessante speler op de transfermarkt. "Als ik een week eerder mijn vrijheid had gekregen, had ik wellicht opnieuw bij Jeonbuk getekend. Maar intussen hebben zij al een nieuwe buitenlander aangetrokken."

"Aan interesse is er voorlopig geen gebrek, ook uit Europa. Maar voor een definitieve terugkeer is het nog te vroeg. Vooral financieel gaapt er nog steeds een serieuze kloof met wat ik in Azië kan verdienen."

"China en Korea zijn opties, maar ook Japan is een mogelijkheid. Ik voel er wel iets voor om ook in dat land eens te voetballen." In afwachting van een nieuwe club onderhoudt Oris zijn conditie bij een privétrainer en op het veld van tweedeklasser SK Heist.