Opschudding bij oudste club van het land: zorgt fusie voor einde iconisch stadion?
Stamnummer één krijgt binnenkort een heel nieuwe vorm

Opschudding bij oudste club van het land: zorgt fusie voor einde iconisch stadion?

14-01-2015 09:35

Wordt er binnenkort nog steeds voetbal gespeeld op de Bosuil? Volgens de Gazet van Antwerpen is die kans niet zo groot. Het bestuur van Antwerp wilt namelijk uit zijn uitzichtloze situatie geraken en gaat aankloppen bij onder andere Berchem Sport en Cappellen.

Het gaat de laatste jaren helemaal niet goed met The Great Old. Niet alleen beleeft het sportief dieptepunten als middenmoter in het vagevuur van tweede klasse, bovendien komt het ook alleen nog maar in het nieuws met financiële problemen. Daarbij komt ook nog dat de Bosuil een ware ruïne is geworden: één van de oudste stadions van het land (gebouwd in 1923) ziet er zelfs voor zijn leeftijd niet meer zo goed uit.

Antwerp heeft daarom zijn pijlen gericht op een nieuw stadion: Het Rooi, nu het stadion van Berchem. De Bosuil wordt gesloopt en herleid tot een lapje bouwgrond. Met de opbrengsten die daaruit worden gepuurd zou Het Rooi dan getransformeerd worden in een ware voetbaltempel: er wordt al gesproken over 30.000 zitjes. Gazet Van Antwerpen-journalist Patrick Van De Perre ziet er voorlopig vooral een vastgoedoperatie in, een manier van de investeerders om hun geld eindelijk terug te krijgen: of dat goed is voor de ploeg zelf valt af te wachten.