De Tien: Barcelona-talenten die de verwachtingen niet konden waarmaken

De Tien: Barcelona-talenten die de verwachtingen niet konden waarmaken

Gepubliceerd: woensdag 14 januari 2015 om 10:10wo 14-01-2015 om 10:10

FC Barcelona is een club die geroemd wordt om zijn jeugdopleiding. Op La Masia zijn talloze talenten opgeleid, waaronder Lionel Messi, Xavi en Andrés Iniesta. Toch zijn er ook genoeg groeibriljantjes geweest die niet aan alle verwachtingen konden voldoen. Vandaag een overzicht van tien veelbelovende Barcelona-talenten die het niet hebben kunnen waarmaken. 

Isaac Cuenca (Deportivo La Coruña)
Isaac Cuenca (23) was één van de talenten die onder Pep Guardiola zijn opwachting mocht maken in het eerste elftal van Barcelona. De Spanjaard werd echter al snel verhuurd aan Ajax en stapte in 2014 definitief over naar Deportivo La Coruña. Mede door een knieblessure heeft Cuenca niet het niveau kunnen bereiken dat van hem werd verwacht.

Jeffrén Suárez (Real Valladolid)
De geboren Venezuelaan Jeffrén Suárez (26) was erg succesvol in het Spaanse jeugdelftal en Barcelona B voordat hij in het eerste elftal terecht kwam. In 2011 verruilde Suárez Barcelona voor Sporting Portugal en inmiddels komt de spits uit voor Real Valladolid. Aan alle verwachtingen kon Suárez echter niet voldoen. 

Oriol Romeu (VfB Stuttgart)
De middenvelder Oriol Romeu (23) speelde één wedstrijd voor Barcelona voordat Chelsea de Spanjaard in 2011 overnam. Bij Chelsea werd Romeu verhuurd aan Valencia en VfB Stuttgart. Een echte doorbraak is er tot nog toe niet van gekomen.

Marc Muniesa (Stoke City)
Marc Muniesa (22) werd in de jeugd bestempeld als een geweldige centrale verdediger en had al het vertrouwen om uit te groeien tot basisspeler in het eerste elftal van Barça. Door een scheur in zijn kruisband kwam die doorbraak er echter niet. Muniesa speelt nu bij Stoke City, maar staat lang niet altijd in de basis.

Bojan Krkić (Stoke City)
Bojan Krkić (24) is wellicht niet zozeer een flop, maar heeft toch ook niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. De jonge Spanjaard, die ooit werd gezien als Messi 2.0, werd veelal verhuurd aan onder meer AS Roma en Ajax. Momenteel is Krkić ploeggenoot van Muniesa bij Stoke City.

Giovani dos Santos (Villareal)
De Mexicaan Giovani dos Santos (25) kwam bij Barça helaas nooit uit de verf. Dos Santos werd al snel overgenomen door Tottenham Hotspur, om vervolgens te worden verhuurd aan clubs als Ipswich Town en Galatasaray. Momenteel komt Dos Santos uit voor Villareal. Een echte wereldster is het helaas niet geworden.

Iago Falque (Genoa)
Een ander veelbelovend talent was Iago Falque (25). Falque werd op jonge leeftijd al overgenomen door Juventus en is in zijn carrière veelal verhuurd geweest. Bij al zijn clubs, waaronder Tottenham Hotspur en Southampton, heeft Falque nooit de verwachtingen kunnen waarmaken.

Fran Mérida (clubloos)
Fran Mérida (24) werd in 2007 van Barcelona overgenomen door Arsenal. In drie seizoenen kwam de Spanjaard echter zestien officiële wedstrijden in actie voor de Gunners. Mérida speelde na Arsenal onder andere voor Real Sociedad en S.C. Braga, maar kon niet veel klaarspelen.

Gai Assulin (Mallorca)
Gai Assulin (23) werd omschreven als groot talent die het ver zou gaan schoppen in zijn carrière. Assulin werd overgenomen door Manchester City, maar speelde geen een wedstrijd voor de Engelse grootmacht.

Jonathan dos Santos (Villareal)
Net als zijn broer Giovani, kon ook Jonathan dos Santos (24) geen potten breken bij Barcelona. In vijf seizoenen kwam Jonathan slechts veertien wedstrijden in actie voor het eerste elftal. Momenteel spelen de gebroeders Dos Santos samen bij Villareal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws