Tottenham wil wild uitgegeven Bale-miljoenen recupereren voor ex-Clubspits
Paulinho en Soldado moeten plaats ruimen voor Carlos Bacca

Tottenham wil wild uitgegeven Bale-miljoenen recupereren voor ex-Clubspits

12-01-2015 20:28

Al sinds het doorbraakseizoen van Gareth Bale is Tottenham Hotspur de subtopper die in Engeland het dichtst bij de top aanleunt, het eindigde de afgelopen vijf jaar niet buiten de top zes. Het is echter net in die periode dat het de Spurs aan een goalgetter ontbreekt.

Sinds het begin van de Premier League in 1992 zag White Hart Lane met Gary Lineker, Teddy Sheringham, Jürgen Klinsmann, Robbie Keane, Jermain Defoe en Dimitar Berbatov al een half dozijn absolute topspitsen de revue passeren. De laatste jaren lijkt de spoeling echter verdund.

Met Harry Kane hebben de Londenaren een aanstormend talent dat dit seizoen alles wat hij aanraakt tot doelpunt promoveert. Emmanuel Adebayor en Roberto Soldado slagen er echter niet in om de druk op Kane te verlichten. De Spanjaard, die in 2013 overkwam van Valencia voor 33 miljoen euro en als tweede duurste aankoop in de clubgeschiedenis, mag alweer beschikken. Tottenham hoopt Soldado als pasmunt te gebruiken om bij Sevilla Carlos Bacca los te weken. De oude bekende van Club Brugge is deze winter de topprioriteit voor de ploeg van Belgen Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli.

Ook een vroegtijdig vertrek van Paulinho en Erik Lamela, die de topdrie van duurste Tottenhamtransfers ooit vervolledigen met respectievelijk 21,8 en 38,5 miljoen euro, is niet uitgesloten. Voor eerstgenoemde is er naar verluidt interesse uit Juventus.