Aanstormend talent van Anderlecht wilt dringend af van beledigende bijnaam
Dendoncker: "Hij heeft niet bijnaam niet graag"

Aanstormend talent van Anderlecht wilt dringend af van beledigende bijnaam

11-01-2015 21:25

De Colombiaan Oswal Alvarez is na drie jaar Anderlecht nog niet veel in beeld geweest in Brussel. Een reeks lange blessures hielden hem lange tijd van het trainingsveld, maar nu is hij klaar voor actie. Het enige waar hij wel nog aan wilt werken in zijn vervelende bijnaam, aldus ploegmaat Leander Deandoncker.

Dendoncker heeft een stevige talenknobbel en kan zich uit de slag trekken in het Spaans. Zo bouwde hij een band op met de Colombiaan, die in Brussel vaak "El Gordo" wordt genoemd, oftewel de dikke. Alvarez legt dan ook heel wat gewicht in de schaal: de 19-jarige spits is maar 1.76m groot, maar zit toch boven de 85 kg. Verzachtende omstandigheid: de jongeling is ook wel zeer gespierd, meteen ook de reden waarom hij vaak blessures krijgt. Hij is vaak het slachtoffer van zijn eigen kracht en explosiviteit.

Dendoncker is in Het Nieuwsblad erg enthousiast over zijn "kersverse" ploegmaat. Hij steekt zijn bewondering voor de Colombiaan niet onder stoelen of banken: "Oswal is een jongen met heel wat in zijn mars. Als hij fit blijft, kan hij ons nog veel diensten bewijzen. Die bijnaam hoort hij wel niet graag. Hij heeft liever dat we hem Agüero noemen." Voor dat laatste zal hij toch nog wel heel wat goals moeten maken.