Flop uit de Jupiler Pro League is nu opeens dertig miljoen euro waard
Onopvallende Cercle-middenvelder is ondertussen miljoenen waard

Flop uit de Jupiler Pro League is nu opeens dertig miljoen euro waard

11-01-2015 20:25

Zegt de naam William Carvalho u nog iets? In het seizoen 2012-2013 kon Cercle Brugge hem nog een seizoentje huren van Sporting Lissabon in het kader van hun samenwerkingsverband. De jonge Portugees toonde vlagen van talent, maar had nauwelijks een impact op het spel. Twee jaar later is hij plots de motor op het middenveld van Lissabon en kan hij rekenen op heel wat interesse.

Wie de bedeesde Carvalho bij Cercle heeft zien spelen dacht waarschijnlijk niet dat de man ooit de wereldtop ging halen. Toch lijkt hij daar nu naar op weg, want zowel Arsenal als Manchester United tonen interesse. Meer nog: Arsenal-manager Arsène Wenger heeft al een riant bod uitgebracht op de Portugees van Angolese origine. De fysiek imposante Carvalho zou in zijn ogen niet minder dan dertig miljoen euro waard zijn.

De samenwerking tussen Cercle Brugge en Sporting Lissabon is ondertussen beëindigd, maar gaf wel heel wat kleur aan de toenmalige kern van groen-zwart. Zo was er bijvoorbeeld ook nog Rudy, een andere Portugees die nu bij Deportiva La Coruna onder contract ligt. De derde Sporting-huurling Nuno Reis, die centraal in de defensie een vaste waarde was, zit nu nog steeds in de kern bij Lissabon. Carvalho leek indertijd de minste van de drie, maar bewees ondertussen dat het tegendeel waar is.