Aankoop Eredivisionist doet wenkbrauwen fronsen bij Belgische derdeklasser
Andwelé Slory heeft een verleden bij Feyenoord en West Bromwich

Aankoop Eredivisionist doet wenkbrauwen fronsen bij Belgische derdeklasser

11-01-2015 17:13

Promovendus FC Dordrecht hoopt in de Eredivisie een directe terugkeer naar tweede klasse te verhinderen, en ex-Feyenoorder Andwelé Slory moet hen daarbij helpen.

Dat is allerminst naar de zin van KV Turnhout. Volgens de Limburgse derdeklasser heeft de in Suriname geboren Nederlander hen niet enkel zijn woord, maar ook zijn handtekening gegeven. "De intentie was om hem, eenmaal de administratieve rompslomp achter de rug was, officieel voor te stellen tijdens een persconferentie", aldus Turnhout. "Op 7 januari was het eindelijk zo ver en stuurde de KBVB het officiële bericht dat de Nederlandse voetbalbond KNVB het ITC had afgeleverd en dat de KBVB de aansluiting aanvaard had."

"Maar op hetzelfde moment verscheen op de website van FC Dordrecht het bericht dat Slory een contract voor 1,5 jaar tekende bij FC Dordrecht en dat hij meteen was opgenomen in de A-kern." Toch laat KV Turnhout het daar niet bij. "Slory is officieel aangesloten bij KV Turnhout, daaromtrent kan geen enkele twijfel bestaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd."

Slory is 32, speelde bij onder meer Feyenoord en West Bromwich Albion, en stopte in 2011 al als professioneel voetballer. Op amateurbasis was hij wel nog actief in Nederland.