Drie Engelse ploegen doen touwtjetrek over verschillende Rode Duivels
Waar spelen Benteke en Januzaj volgende maand?

Drie Engelse ploegen doen touwtjetrek over verschillende Rode Duivels

11-01-2015 15:12

Er broeit iets bij Aston Villa. De ploeg van Christian Benteke komt amper tot scoren, en waar dat begin dit seizoen nog gecamoufleerd werd door een solide verdediging, is dat de laatste maanden steeds minder het geval.

Hoewel enkel de top vier minder doelpunten slikte, wist Villa sinds midden september nog maar twee keer te winnen. Daardoor staat de ploeg slechts drie punten meer boven de degradatiestreep. En die positie in januari bekleden, dat betekent in Engeland transfers. Christian Benteke, Fabian Delph en Tom Cleverley lijken allemaal een sleutelrol te gaan vervullen.

Ondanks hun gebrek aan efficiëntie staan Benteke en Delph allebei in de belangstelling van Liverpool. Toch lijkt vooral Delph deze winter al op een transfer te mogen rekenen. Zoals u hier eerder al kon lezen, wil Villa er alles aan doen om Adnan Januzaj te huren van Manchester United. Het wil zelfs de huurtransfer van Cleverley daarvoor definitief maken.

Liverpool heeft volgens Engelse media de hoop op Benteke nog niet opgegeven. De spits zei Villa in degradatiegevaar niet in de steek te willen laten, maar deze zomer lijkt een stap hogerop onvermijdelijk. De ploeg uit Birmingham vertrouwt het hele zaakje niet en heeft alvast een bod uitgebracht bij Valencia voor Carles Gil. De Spanjaard kan als centrumspits en als flankaanvaller uit de voeten en Aston Villa hoopt dat vijf miljoen voldoende zal blijken.