Italianen proberen Belg weg te kapen bij onzekere Russische topploeg
Draagt straks opnieuw een Belg het legendarische rood-zwart van Milan?

Italianen proberen Belg weg te kapen bij onzekere Russische topploeg

10-01-2015 11:36

AC Milan heeft zijn oog laten vallen op Axel Witsel. Bij Zenit Sint-Petersburg maken ze zich op voor een wissel van de wacht, met een hoofdrol voor Russische talenten en Zuid-Amerikanen. In Italië volgen ze die situatie met argusogen.

Vorige week dook namelijk al het gerucht op dat Juventus geïnteresseerd zou zijn in Nicolas Lombaerts, al gelooft de verdediger zelf niet dat daar iets van in huis komt. Dit keer is het Milan dat een Zenit-Belg het hof maakt. Volgens Sport Mediaset willen de Italianen, voor hun doen, ver gaan voor de Rode Duivel. Deze maand zou Milan al drie miljoen betalen om Witsel te huren, met een aankoopoptie van zeventien miljoen deze zomer.

Zenit pompte in de zomer van 2012 echter een half vermogen in de Belg. Het betaalde Benfica 40 miljoen euro, en zou daar toch drie vierden van willen recupereren. Milan past tegelijkertijd dezelfde strategie toe om Mario Suarez van Atletico Madrid los te weken. Door het onderbemand middenveld van de gevallen topclub zou de komst van de ene die van de andere niet moeten beïnvloeden.

De Rossoneri worden indien deze deals doorgang vinden stilaan de koning van de ingewikkelde constructies. Zo nam Milan vorige week de geleende Fernando Torres over van Chelsea om hem dan uit te wisselen met Atletico voor Alessio Cerci. Het zou ook nog de ontevreden Mattia Destro willen losweken bij AS Roma, met Giampaolo Pazzini als pasmunt.