Voetbalheld uit Engelse vierde klasse zet twee Belgen bij zijn beste elftal
Cultfenomeen is grote fan van Kompany

"Voetbalheld" uit Engelse vierde klasse zet twee Belgen bij zijn beste elftal

09-01-2015 18:29

Adebayo Akinfenwa is een naam die niet veel belletjes doet rinkelen bij de modale voetbalfan, maar fans van de FIFA-games kennen de 32-jarige Engelsman misschien wel. De meer dan honderd kilo wegende Akinfenwa is namelijk de allersterkste speler ter wereld, al speelt hij met al die kracht wel maar in vierde klasse. FIFA nodigde de man uit om zijn dream team te kiezen, en daarin maakte hij plaats voor twee Rode Duivels.

Akinfenwa is technisch niet de allerbeste voetballer, maar door zijn grote cultstatus wilt FIFA hem toch opvoeren in zijn promotiecampagnes. Hij raakte bovendien wat bekender bij het brede publiek in de FA Cup-wedstrijd tussen Liverpool en Wimbledon, waarin hij een grabbelende Simon Mignolet simpel wegzette en een voor zijn carrière historische goal maakte. Hij mag dan ook samen met een resem topvoetballers zijn beste elf samenstellen, al is hij wel realistisch genoeg om zichzelf niet op te stellen: "Ik heb het niet gehaald", meldt hij aan Sport Bible, "er zijn er net wat te veel die beter zijn dan me".

Wie het wel haalden zijn deze namen: Neuer - Lahm, Kompany, Ramos, Alba - Pogba, Hazard, Iniesta - Messi, Ronaldo, Aguero. Drie spelers van Barcelona dus, volgens Akinfenwa ook zijn favoriete ploeg om mee te spelen op FIFA. Zijn tweede favoriete ploeg? Wimbledon. We hoeven niet te vragen met welke van de twee het soepeler gaat.