KV Mechelen maatje te groot voor Nederlandse tweedeklasser
Zege voor KV Mechelen in oefenpot

08-01-2015 17:15

KV Mechelen heeft de winterstage in Turkijke goed ingezet. In een oefenpot tegen de Nederlandse tweedeklasser SC Telstar won het met 2-0. Jens Naessens bracht KV Mechelen diep in de tweede helft op voorsprong. Even later zorgde Jan Mertens voor de geruststellende tweede treffer.

Opvallend veel jeugd aan de aftrap bij KV Mechelen. Zo kregen Mertens, De Maeyer, Vanlerberghe en nieuwkomer Moris hun kans. Malinwa kwam goed uit de startblokken tegen de Nederlandse tweedeklasser Telstar uit IJmuiden. De wedstrijd ging goed op en af, maar tot grote kansen kwam KV Mechelen niet. Telstar maakte ook niet echt aanspraak op een doelpunt. Aan de rust stond de logische brilscore op het bord.

Verlossing

Beide ploegen gingen in de tweede helft verder op hun elan. Bij KV Mechelen maakten Miguel Meer en Mohamed Zeroual hun opwachting, maar het was vooral uitkijken naar smaakmaker Jens Naessens. De Deinzenaar kon eindelijk eens spelen voor Malinwa en was meteen goed op dreef. Een kwartier voor tijd prikte Naessens zijn eerste doelpunt sinds 12 april 2014 tegen de netten. Een verdiend doelpunt voor KV Mechelen dat minuten later nog wat extra glans kreeg. Vanop 18 meter krulde Jan Mertens een vrijetrap heerlijk in doel. Op het einde van de wedstrijd stak Telstar nog even de neus aan het venster, maar verder dan een kopbal kwamen de Nederlanders niet.