Ex-talent van Anderlecht overtuigt in Italië: “Maar ik neem hen niets kwalijk
Soumare maakt het mooie weer bij Avellino

Ex-talent van Anderlecht overtuigt in Italië: “Maar ik neem hen niets kwalijk"

08-01-2015 14:37

Kent u Mohamed Soumaré nog? De jonge speler speelt momenteel voor het Italiaanse AS Avellino, maar werd nog niet zo lang geleden bestempeld als een heus toptalent bij Anderlecht. Toch kon hij nooit echt doorbreken bij de Brusselaars.

"Anderlecht vond mij geen contract waard, maar ik neem het bestuur niets kwalijk. Ik tekende er mijn eerste aansluitingskaart op mijn achtste en ik heb er mij altijd thuis gevoeld", vertelt de jongeling aan Het Nieuwsblad.

Hij besloot dan maar om een contract te tekenen in Italië. "Toen mijn makelaar met Avellino kwam aandraven, heb ik geen moment getwijfeld. Voor mij is dit een enorme stap voorwaarts.”

"De beloftencompetitie is een veredeld jeugdkampioenschap. Hoeveel mensen dagen er in Neerpede op voor de wedstrijden? Niet veel. Terwijl ik dit seizoen al voor 25.000 toeschouwers heb gevoetbald. Hier heb ik het gevoel dat ik een profvoetballer ben."

Avellino speelt in de tweede divisie van Italië en heeft al enkele bekende ex-voetballers in hun rangen gehad zoals Fabrizio Ravanelli en Walter Schachner. Onder meer oude bekende Arnor Angeli speelt ook in het A-elftal. Soumaré speelde tot dusver 12 keer voor de Italiaanse ploeg.