De Tien: spelers met de hoogste afkoopsom

De Tien: spelers met de hoogste afkoopsom

09-01-2015 10:10
2

De transfermarkt draait op volle toeren. Veel clubs zullen hun uiterste best doen om alle sterspelers te behouden. Toch is het mogelijk dat een sterspeler wordt verkocht als voldaan wordt aan de afkoopsom van die speler. Welke speler heeft eigenlijk de hoogste afkoopsom? Vandaag een overzicht van tien spelers die de hoogste afkoopsom in hun contract hebben staan.

Raphaël Varane (32 miljoen euro)
Bestempeld als een van de meest talentvolle verdedigers, heeft Raphaël Varane bij Real Madrid momenteel een afkoopsom van 32 miljoen euro. De Fransman wordt onder meer gelinkt aan Chelsea, de club van zijn vorige trainer José Mourinho.

Jackson Martínez (35 miljoen euro)
Jackson Martínez is wellicht minder bekend dan Radamel Falcao en James Rodríguez, toch is de talentvolle Colombiaanse spits, nu spelend voor FC Porto, voor een vrij lage afkoopsom van 35 miljoen euro over te nemen. 

Juan Cuadrado (36 miljoen euro)
Evanals Martínez staat ook Juan Cuadrado bekend als een van de toppers van het Colombiaanse nationale elftal. Cuadrado staat momenteel onder contract bij Fiorentina. Geïnteresseerde clubs zullen een afkoopsom van 36 miljoen euro moeten betalen om de middenvelder eventueel in te lijven.

Aymeric Laporte (42 miljoen euro)
Clubs die geïnteresseerd zijn in de diensten van Aymeric Laporte, zullen aan Athletic Bilbao allereerst een afkoopsom moeten betalen van 42 miljoen euro. 

Gabriel Barbosa (51 miljoen euro)
Gabriel Barbosa is zeer waarschijnlijk de meest onbekende naam in dit lijstje. De jonge Braziliaan staat momenteel onder contract bij Santos FC, wordt bestempeld als de 'nieuwe Neymar', en heeft waarschijnlijk daardoor een afkoopsom van 51 miljoen euro. Barbosa wordt in verband gebracht met onder andere Arsenal en Chelsea.

Koke (61 miljoen euro)
De afkoopsom van Atlético Madrid-speler Koke is zeer recent opnieuw vastgesteld op 61 miljoen euro. Het bestuur van Atlético Madrid hoopt op deze manier de interesse van grote Europese clubs te blijven weren. Koke speelde vorig seizoen een belangrijke rol in het kampioenschap van Atlético Madrid in de Primera División.

Ryan Gauld (61 miljoen euro)
Ryan Gauld werd destijds bestempeld als het wonderkind van Dundee United. De jonge Schot verruilde in 2014 Dundee voor Sporting Portugal en liet daarbij in zijn nieuwe contract een afkoopsom van 61 miljoen euro vastleggen. Een aardig hoog bedrag voor zo'n jonge speler.

Lionel Messi (262 miljoen euro)
Het is een inkoppertje dat Lionel Messi hoog staat genoteerd in deze lijst. De Argentijn is al meerdere malen gelinkt aan mogelijk nieuwe clubs, waaronder Chelsea. Toch wordt het een moeilijk verhaal voor geïnteresseerde partijen, aangezien de afkoopsom van Messi is bepaald op 262 miljoen euro.

Gareth Bale (1 miljard euro)
Gareth Bale staat op plek nummer twee in deze lijst. Real Madrid nam Bale destijds over van Tottenham Hotspur voor een recordbedrag van honderd miljoen euro. De club uit Madrid wenste de interesse van andere clubs lang af te houden en besloot om de afkoopsom van de Welshman vast te stellen op ruim 1 miljard euro. Waarschijnlijk zal Real Bale nu wel voor een iets lager bedrag laten gaan.

Cristiano Ronaldo (1 miljard euro)
Zo absurd hoog als de afkoopsom is voor Gareth Bale, zo hoog is die ook voor Cristiano Ronaldo. De Portugees is nog altijd de sterspeler van Real Madrid en bewijst wekelijks zijn waarde. Waarschijnlijk moet Real, bij eventuele interesse, wel een lager bod accepteren voor Ronaldo. Geen enkele club zal namelijk in staat zijn om dit bedrag te betalen.