Limburgse skipper wil tweedeklasser niet vroegtijdig verlaten voor Westerlo
Vreven wil zijn werk bij Lommel afmaken

Limburgse skipper wil tweedeklasser niet vroegtijdig verlaten voor Westerlo

08-01-2015 12:43

KVC Westerlo liet dinsdagavond weten dat Harm van Veldhoven de nieuwe coach van de Kemphanen zou worden. Hij stond samen met Stijn Vreven op de shortlist om de ontslagen Dennis van Wijk op te volgen. Maar de coach van Lommel United wou zijn huidige ploeg liever niet verlaten.

Vreven kreeg dinsdag een aanbieding van Westerlo, maar die vroeg aan zijn manager om de ploeg mee te delen dat hij niet inging op het aanbod. "Halverwege de competitie staan we tweede", zegt Vreven in Het Belang van Limburg. "Daar hebben we met z'n allen keihard voor gewerkt."

"Ik moet me af en toe nog in de arm knijpen omdat we dit met een semi-professionele groep konden realiseren. Daarom vond ik, hoe tegenstrijdig mijn gevoelens de jongste dagen ook waren, dat ik bij United aan boord moest blijven."

Skipper

"De kapitein verlaat als laatste een zinkend schip, zegt een oud spreekwoord. Maar dit schip zinkt niet. Het klieft door de golven en ik ben er trots op dat ik de skipper ben."

De Limburgse ploeg doet het goed, maar is nog niet zeker van een eindrondeticket. "Ik heb mijn hersenen daar de laatste dagen over gepijnigd. Moest Lommel het verhoopte eindrondeticket mislopen, dan wil ik niet het verwijt krijgen dat ik de groep in de steek gelaten heb. Ik voel nu aan mijn lichaam dat het blij is dat ik deze knoop doorgehakt heb."