Nieuwkomer van Lierse zet hoog in: Ik ben een box-to-box speler
Ntambwe gelooft in eigen kunnen

Nieuwkomer van Lierse zet hoog in: "Ik ben een box-to-box speler"

07-01-2015 17:34

Lierse hoopt dit seizoen alsnog de degradatie te vermijden. Het trok daarom onder meer al Brice Ntambwe. De speler mist wedstrijdritme, maar gelooft wel in eigen kunnen. Zijn missie is om Lierse in Eerste Klasse te houden.

Meteen na de ondertekening van zijn contract sloot Ntambwe aan op de stage van Lierse. Voor hem is die stage cruciaal. "Voor mij is deze stage heel belangrijk, deze periode voelt aan als een voorbereiding op het seizoen, aangezien ik de voorbije maanden bij Mons niet veel aan spelen toekwam. Hier vind ik op training mijn ritme en intensiteit terug", aldus de 21-jarige Belg op de website van Lierse.

Het vuile werk opknappen is blijkbaar niets voor hem. "Ik denk dat ik niet echt de typische verdedigende middenvelder ben. Eerder de modernere versie, zowat meer een box-to-box speler."

Het is niet de eerste keer dan Ntambwe strijdt tegen de degradatie. Vorig seizoen moest hij dat al doen met Bergen. Toen liep het slecht af, volgens hem gaat dat nu niet het geval zijn. "Als ik de situatie vergelijk van Lierse met die van Mons 1 jaar geleden, dan staan we er nu toch beter op. Het puntenverschil met de concurrenten is nog niet onoverbrugbaar. Er staan ook nog onderlinge confrontaties met Cercle en Waasland-Beveren op het programma, dus de opdracht is duidelijk. De resterende matchen van de reguliere competitie zullen 9 finales worden voor ons."