Buffalo's kruisen degens met Spurs en Heerenveen voor Nigeriaans wonderkind
Moses Daddy-Ajala Simon, een hele mond vol

Buffalo's kruisen degens met Spurs en Heerenveen voor Nigeriaans wonderkind

06-01-2015 13:14

Bij AA Gent loopt binnenkort mogelijk de speler met de mooiste naam van het land rond. Uit Nigeria bereikt ons het nieuws dat de 'Buffalo's' geïnteresseerd zijn in Moses Daddy-Ajala Simon.

We kunnen ons alleen maar inbeelden hoeveel truitjes Simon zou verkopen, maar het talent heeft ook de nodige adelbrieven om voor te leggen. Vorig seizoen was hij op proef bij Ajax, maar daar kreeg hij geen contract. Hij tekende in januari dan maar voor de Slowaakse nummer twee, AS Trencin. Daar scoorde hij al zeventien keer in 38 wedstrijden. Hij was er ook nog eens goed voor elf assists.

Tegenover het Nigeriaanse SL10 houdt de 19-jarige spits zijn kaarten dicht tegen de borst. "Ik weet van de interesse en dat maakt me trots, maar ik beslis niets. De club en mijn management weten wat het beste voor mij is."

Volgens journalist Muyiwa Lawal zijn Tottenham Hotspur, sc Heerenveen en twee Belgische clubs geïnteresseerd. De Nederlanders willen voorlopig 640.000 euro bieden, Trencin wil minstens 1,2 miljoen. Dezelfde journalist weet ook dat AA Gent de Friezen te snel af wil zijn en een 'enorm' bod heeft gedaan.