Van Gaal laat zich niet opnieuw kisten door kleinduimpje en ziet fraaie goals

04-01-2015 18:26

Manchester United heeft zondag zonder groots te spelen de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De ploeg van Louis van Gaal won met 2-0 van het 'nietige' Yeovil Town. Ander Herrera en Ángel Di María zorgden voor de doelpunten.

Van Gaal had zijn spelers in aanloop naar het duel met de club uit de League 1 (derde niveau) gewaarschuwd voor onderschatting. Met de inmiddels beroemde woorden ‘the death or the gladioles’ verwees hij naar het gevaar dat in dergelijke wedstrijden bestaat voor een vroege uitschakeling.

Die waarschuwingen waren kennelijk niet aangekomen bij de voetballers. Ook de herinnering aan de blamage in de League Cup zorgde voor weinig inspiratie bij de 'Mancunians'. ManUnited werd eind augustus in dat toernooi uitgeschakeld door MK Dons, ook spelend in de League 1.

Yeovil was meer op helft van Manchester te vinden dan andersom. De thuisploeg, hekkensluiter in de competitie, speelde veel op de lange bal en was met de lange spits Kieffer Moore behoorlijk gevaarlijk. In de tweede helft kreeg de Engelsman een niet te missen kans, maar hij schoot veel te slap in, waardoor David de Gea kon redden.

De Spaanse doelman zag zijn landgenoot Herrera na ruim een uur spelen toch de ban breken. Yeovil kreeg ook na de achterstand kansen om te scoren. Het lukte de moedig strijdende thuisploeg echter niet. Een kopbal van Joe Edwards werd door de van een blessure teruggekeerde Di María van de lijn gehaald. De Argentijnse invaller bekroonde even later aan de andere kant een fraaie pass van Wayne Rooney met een doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand.

Van Gaal had Robin van Persie rust gegeven voor het duel, Daley Blind is nog geblesseerd.