Chelsea wil stadion Wimbledon kopen: 'Jeugd- en vrouwenwedstrijden hier spelen'
Interesse bevestigd door beide clubs

Chelsea wil stadion Wimbledon kopen: 'Jeugd- en vrouwenwedstrijden hier spelen'

31-12-2014 16:40

Chelsea is in gesprek met AFC Wimbledon om hun stadion te kopen. De club uit de Engelse League Two wil namelijk graag verhuizen. Chelsea wil op zijn beurt de jeugdploegen in het stadion laten spelen.

Dit kan echter alleen doorgaan, als Wimbledon toestemming krijgt om een nieuw stadion te bouwen in het Londense district Merton. Ze willen Kingsmeadow graag verruilen voor een ander stadion, dichter bij de 'ground' bij Plough Lane, waar de club vroeger speelde. "Ik kan bevestigen dat Chelsea in gesprek is met AFC Wimbledon over het kopen van Kingsmeadow", citeert The Guardian een woordvoerder van Chelsea.

"We willen onze jeugdwedstrijden en wedstrijden van het vrouwenelftal hier laten afwerken, in het geval dat AFC Wimbledon doorgaat met de verhuizing naar Plough Lane." Ook de Dons Trust, de eigenaren van Wimbledon, geven toe dat ze in gesprek zijn met Chelsea. 'Er zijn gesprekken gaande met meerdere partijen, waaronder Chelsea, wat betreft de toekomst van Kingsmeadow. Deze besprekingen zijn vertrouwelijk en elk voorstel wordt goed onder de loep genomen', valt te lezen in een statement van Wimbledon op de eigen website.

Mochten de clubs er onderling uitkomen, wordt er verder overlegd over de voorwaarden. 'Tot die tijd, kunnen we er niet over uitweiden.'