Elia nu al kritisch bekeken in Engeland: Ben meneer Koeman heel erg dankbaar
Southampton-aanwinst hoopt einde te maken aan kritische berichten

Elia nu al kritisch bekeken in Engeland: "Ben meneer Koeman heel erg dankbaar"

29-12-2014 21:12
3

De Engelse media hebben Eljero Elia al voor zijn allereerste wedstrijd namens Southampton onder de loep genomen. De Nederlandse aanvaller viel bij de boulevardpers op vanwege incidenten op Duitse bodem. Naar eigen zeggen is het negatieve imago zwaar overdreven.

"Ik heb het eigenlijk opgegeven om tegen dit soort beeldvorming en foute berichtgeving te vechten", vertelt Elia, door Werder Bremen met optie tot koop op huurbasis ondergebracht bij Southampton, aan weekblad Voetbal International. "Ik heb dat al eens eerder verklaard, maar het maakt blijkbaar niet uit hoe het echt zit als mensen je een stempel willen bezorgen."

Aangezien Elia de laatste jaren weinig indruk wist te maken en inmiddels 27 jaar oud is, ligt er veel druk op dit nieuwe avontuur. "Nu het rond is en ik heb gesproken met meneer Koeman, ben ik dolblij. Ik weet dat hij zijn nek heeft uitgestoken voor mij. Ik ben meneer Koeman heel erg dankbaar en ik zal er alles aan doen om hem niet teleur te stellen. Ik heb Southampton nu een paar keer zien spelen en dat zag er heel goed uit."

"Spelers als Dusan Tadic, Mané en Graziano Pellè zoeken de combinatie. Bij balverlies probeert de ploeg meteen druk te zetten. Juist voor buitenspelers is die speelwijze uiterst geschikt, je zult heel veel één-tegen-één situaties krijgen waarin je het moet laten zien. Daarom moet ik keihard werken en ervoor zorgen dat ik weer snel op mijn oude niveau kom. Alles hangt nu van mezelf af", aldus Elia.