Flankaanvaller van Lokeren toont zich strijdvol: “Ze zijn nog niet van ons af”
Remacle geeft PO1 nog niet op

Flankaanvaller van Lokeren toont zich strijdvol: “Ze zijn nog niet van ons af”

29-12-2014 08:17

Lokeren kon geen leuk einde aan 2014 bij elkaar voetballen en verloor met 2-0 van Standard. De troepen van Peter Maes staan nu op een plekje buiten de eerste zes en maken zo geen aanspraak op play-off 1. Toch geeft Jordan Remacle de moed nog niet op.

"Geen enkele ploeg kan een half jaar op hetzelfde niveau draaien. Dat is een vaststelling, geen verwijt. De meeste van onze basisspelers hebben bijna zes maanden lang om de drie dagen een wedstrijd gespeeld. Dat kan niet anders dan gaan doorwegen op het einde van zo'n periode. Anderen, zoals ik bijvoorbeeld, geraakten moeilijk in hun ritme", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Standard maakte eenzelfde soort parcours mee. "Door hun geëxperimenteer met al dan niet gelukte transfers en de vele blessures hebben eigenlijk alleen Van Damme, Ciman, De Camargo en Mpoku zo goed als alles gespeeld. De anderen speelden niet veel meer dan de helft. Eigenlijk hebben ze nu pas hun team gevonden. Het onze was er al van bij de start. Het is logisch dat wij wat vermoeider waren."

Winterstop

Lokeren was wel dicht bij de gelijkmaker tegen Standard, toen Maric van dichtbij inkopte werd de poging gepareerd door Thuram. "Als het toen 1-1 was geworden, dan hadden we misschien de frisheid hervonden. Nu zal dat voor na de winterstop en de stage zijn. Die komen net op tijd. Ik ben zeker dat we eruit komen met de mentaliteit en drive van het seizoensbegin. Ze zijn nog niet van ons af voor de top zes."