Voor Degryse is het nu duidelijk: “Trainer van Charleroi verdient kans bij topclub”
Mazzu verdient volgens Degryse een kans bij een topclub

Voor Degryse is het nu duidelijk: “Trainer van Charleroi verdient kans bij topclub”

29-12-2014 07:55

Charleroi heeft zich dankzij enkele sterke weken in play-off 1 kunnen spelen. Ook analist Marc Degryse ziet frivool voetbal bij de Carolo's en haalde de loptrompet boven voor trainer Felice Mazzu.

"Wat Mazzu presteert met Charleroi is stuntwerk. Eén van zijn verdiensten is dat hij op de juiste momenten spelers brengt die het waarmaken”, vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Neeskens Kebano haalde in het begin van het seizoen niet het verwachte niveau en dan is het de kunst van een trainer om zo'n speler uiteindelijk toch het vertrouwen te geven waardoor die gaat presteren. Hetzelfde verhaal geldt voor spits Cedric Fauré. Die vond aanvankelijk een tiental matchen niet de weg naar doel, Mazzu liet hem niet vallen en nu is hij onmisbaar in de ploeg."

Topclub

Vorig seizoen maakte Mazzu Charleroi rijk met de verkoop van Danijel Milicevic, David Pollet en Onur Kaya. En ook nu lopen spelers in de kijker bij topclubs. Mehdi Bayat wou in het derde seizoen onder Mazzu Play-Off I spelen, maar ze staan daar nú al in het tweede seizoen. Mazzu versnelt het proces. Ik durf te stellen dat Mazzu zijn kans verdient bij een topclub."