Thuisfans Anderlecht ontmoeten eindelijk nieuwe transfer...van drie jaar geleden
Blessureleed van Colombiaan lijkt eindelijk voorbij

Thuisfans Anderlecht ontmoeten eindelijk nieuwe transfer...van drie jaar geleden

26-12-2014 22:28

Oswal Alvarez was vandaag een nieuw gezicht in het Astridpark. Een weekje na zijn korte invalbeurt op Waasland-Beveren mocht de 19-jarige Colombiaan zichzelf voorstellen aan de Anderlecht-fans. Dat werd ook wel eens tijd, want het jonge talent werd gehaald in...2012.

Hoe komt het dat Alvarez nu pas boven water komt? Hij is vooral het slachtoffer van zijn eigen explosiviteit, zo lijkt het. De Colombiaan bracht de laatste drie jaar meer in het revalidatiecentrum dan op het trainingsveld door, vooral zijn enkel is heel gevoelig. Coach Besnik Hasi liet deze zomer optekenen dat hij wel iets in Alvarez zag, maar hij niemand kon opstellen die nog geen twee maanden aan een stuk fit was geweest.

Zijn blessuregevoeligheid is erg opvallend, want bij zijn vorige club Academia FC (waar hij als 16-jarige al acht goals in 21 wedstrijden maakte) werd hij vaak "De Buffel" genoemd om zijn kracht en onverwoestbaarheid. Die onverwoestbaarheid heeft hij nu hopelijk ook beet bij Anderlecht. Westerlo-verdediger Bruno Godeau had trouwens niet veel medelijden met de lange blessuretragedie van de Colombiaan. Bij één van zijn eerste acties werd hij meteen keihard aangetrapt en mocht Godeau gaan douchen met rood. Een verwelkoming als een andere.