Mourinho maakt gehakt van Spaanse competitie: Dat is hier onmogelijk

Mourinho maakt gehakt van Spaanse competitie: "Dat is hier onmogelijk"

25-12-2014 12:13
4

Chelsea-manager José Mourinho is het allesbehalve eens met Gareth Bale. De Welshman van Real Madrid liet onlangs weten dat hij vindt dat de Spaanse competitie de sterkste ter wereld is.

Daar wil Mourinho niets van weten. De suprematie van Real Madrid, FC Barcelona en in mindere mate van Atlético Madrid zouden de competitie juist verzwakken. "Je zult moeten accepteren wat Gareth heeft gezegd, maar ik heb er ook gewerkt. Ik heb gewonnen en verloren en ken de verschillen tussen La Liga en de Premier League", zegt Mourinho in gesprek met BT Sport.

"Naar wedstrijden gaan en zeker weten dat je gaat winnen, is niet best. Iedereen weet dat er in Spanje twee geweldige teams zijn", vervolgt de Portugees. "Een derde team als Atlético Madrid doet het hartstikke goed en werd vorig jaar kampioen, maar dat is eigenlijk niet normaal. Na die teams is er een enorm verschil."

"Dat is ook waarom het record honderd punten is, en 126 goals. In Engeland is het halen van honderd punten en 126 doelpunten niet eens mogelijk. Als een club zo'n serie neerzet, speelt het niet in de beste competitie ter wereld. Dan zijn ze slechts het beste team", besluit Mourinho zijn betoog.