San Lorenzo-captain veegt vloer aan met Real Madrid: 'Het zijn watjes'
Argentijn hekelt duikpartijen van opponent

San Lorenzo-captain veegt vloer aan met Real Madrid: 'Het zijn watjes'

23-12-2014 20:52
5

Het Argentijnse San Lorenzo heeft een bitter gevoel overgehouden aan de finalewedstrijd tegen Real Madrid op het WK voor clubteams. De Spaanse club won met 2-0, maar maakte zich volgens aanvoerder Juan Mercier van de opponent schuldig aan onsportief gedrag.

"Iedere keer wanneer je iemand van de watjes aanraakte, ging diegene naar de grond", sombert de 34-jarige Mercier in de Spaanse sportkrant Marca. "Je probeerde ze onder druk te zetten en het duel aan te gaan, maar dan werd weer afgefloten wegens een overtreding. Real zou hier eens een tijdje moeten spelen. Wij speelden op de normale manier, zij zijn geen fysiek contact gewend."

Toch hield Mercier ook goede gevoelens over aan deze finale in Marokko. Zo maakten Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo indruk op de speler van San Lorenzo. "Je realiseert je dat deze aanvallers geen moment stilstaan. Dan staan ze weer voor je, dan weer achter je. Wanneer iemand in beeld komt, rent de andere speler weer weg. Ze zijn voortdurend onderweg."