Zeven tweedeklassers in financiële problemen mogen geen transfers meer doen
Tweedeklassers krijgen transferverbod

Zeven tweedeklassers in financiële problemen mogen geen transfers meer doen

23-12-2014 07:44

De tweede klasse lijkt nu echt wel aan de rand van de afgrond te staan. Maar liefst zeven van de achttien tweedeklassers hebben te horen gekregen dat ze in de wintertransferperiode niet op zoek mogen gaan naar versterkingen.

Antwerp, Racing Mechelen, Bergen, Eendracht Aalst, Roeselare, Woluwe-Zaventem en Dessel Sport krijgen een transferverbod voor de wintermercato in januari. Dat bevestigt de voetbalbond.

Financiële problemen is de reden voor het verbod op nieuwe aankopen. Zo lieten Bergen en Racing Mechelen enkele weken geleden al weten dat het water hen aan de lippen stond. Racing Mechelen had twee weken geleden nog extra fondsen gevonden, maar die zijn niet goed genoeg om aan de licentievoorwaarden te voldoen.

Het verbod voor Antwerp, Aalst, Woluwe-Zaventem en Roeselare is eerder verrassend te noemen. The Great Old zat vorig seizoen ook al in een sukkelstraatje, maar kon nips een catastrofe vermijden door een rechtszaak van ex-voorzitter Eddy Wauters te winnen. Eendracht Aalst had vorig seizoen ook een transferverbod.