Hasi moet puzzelen, landskampioen mist vrijdag zeker een half elftal tegen Westerlo
Schorsingen, blessures en operaties gooien roet in het eten voor Besnik Hasi

Hasi moet puzzelen, landskampioen mist vrijdag zeker een half elftal tegen Westerlo

22-12-2014 11:10

Anderlecht neemt het vrijdag op tegen promovendus Westerlo. Coach Besnik Hasi zal lang moeten puzzelen voor die wedstrijd, want hij mist al zeker vijf basisspelers.

De winterstop kan niet vroeg genoeg komen voor de Brusselaars. Heel wat spelers van de A-kern zullen vrijdag nergens te bespeuren zijn op het veld tegen Westerlo. Leander Dendoncker, die de voorkeur kreeg op Youri Tielemans, pakte op het einde van de wedstrijd tegen Waasland-Beveren nog rood en zit dus sowieso een schorsingsdag uit.

Daarnaast pakten zowel rots in de branding Chancel Mbemba als patron op het middenveld Steven Defour hun vijfde gele kaart, wat ook gelijk staat aan een wedstrijdje brommen. Doelman Silvio Proto gaat dan weer een operatie aan de teen laten uitvoeren. De doelman zit met een ingegroeide teennagel en coach Hasi wil hem er zeker bij hebben tijdens de winterstage.

Verdediger Fabrice N'Sakala en Anthony Vanden Borre zijn ook nog geblesseerd. Voor N'Sakala, die een open vleeswonde heeft, kan de wedstrijd van vrijdag eventueel wel nog haalbaar zijn.