Ex-international krijgt bijna geen speelkansen bij paars-wit: Toch gelukkig
Uit de boot vallende verdediger schikt zich in zijn rol

Ex-international krijgt bijna geen speelkansen bij paars-wit: "Toch gelukkig"

21-12-2014 13:11

Maxime Colin werd door Anderlecht deze zomer weggehaald uit Troyes om Anthony Vanden Borre het vuur aan de schenen te leggen, maar veel vuur hebben we nog niet gezien van de Fransman. Hij is ondertussen na Vanden Borre en Andy Najar nog maar de derde rechtsachter, maar dat kan hem niet zo veel schelen.

Colin is nochtans geen kleine jongen. Hij speelde onder andere nog mee bij de U20-selectie van Frankrijk. Een groot talent dus, maar bij Anderlecht kan de weifelende verdediger voorlopig helemaal niet overtuigen. Toch is dat geen reden tot paniek, zo meldt hij in de Franse media. "Het klopt dat ik hier minder speel dan in Troyes, maar dit is een grote club en ik leer hier elke dag bij van coach Besnik Hasi. Het feit dat ik niet meedoe inspireert me enkel om nog harder te werken op de trainingen".

Maar wat dan met Anthony Vanden Borre, zijn nagenoeg onbetwiste concurrent? "Hoewel hij mijn concurrent is ga ik graag met hem om en kan ik ook van hem veel bijleren", aldus de leergierige verdediger. Ondanks zijn beperkte uitzicht op speelkansen denkt Colin dus niet aan een vertrek: "Vertrekken? Ik ben hier nog maar pas." Het contract van Colin loopt tot 2017, nog tijd genoeg dus om ooit wel een basisspeler van Anderlecht te worden. Of hij die tijd zal krijgen is natuurlijk een heel andere zaak.