Voorzitter wil miskoop Standard opnieuw naar geboorte-eiland halen
Standard wordt mogelijk vet uitbetaald bij een succesvolle uitleenbeurt

Voorzitter wil miskoop Standard opnieuw naar geboorte-eiland halen

18-12-2014 21:30

UD Las Palmas wil Standard alweer verlossen van Jonathan Viera. De Spanjaard is een van de spelers die bij de Luikenaars het verlies van de aanvallende sterkhouders deze zomer niet kan opvangen.

De kleine flankaanvaller debuteerde op zijn negentiende voor de ploeg uit Gran Canaria en kende er zijn voorlopig grootste successen. In twee seizoenen tweede klasse kwam hij tot 16 doelpunten. Voor Valencia en Rayo Vallecano scoorde Viera in 54 wedstrijden slechts zeven keer, en bij Standard zet hij dat gebrek aan productiviteit verder met één schamele goal.

Bij Las Palmas zijn ze hem echter nog niet vergeten. Voorzitter Ramirez zei voor de microfoon van Radio Marca Gran Canaria dat het zijn plan is om Viera terug te halen. "Ik kan niet zeggen dat we zijn handtekening al beet hebben, maar we werken eraan. Onze interesse in Jonathan is duidelijk, maar er liggen ook andere dossiers op tafel." De eilanders doen dit seizoen opnieuw een worp naar de titel en bijhorende promotie. Drie wedstrijden voor halfweg liggen ze alvast op schema, met zes punten voorsprong op de nummer drie.

Standard doet er misschien goed aan om de Spanjaard zo snel mogelijk opnieuw te slijten. In België lijkt hij niet te aarden, maar volgens Transfermarket is hij wel nog steeds drie miljoen euro meer waard dan de twee die Standard deze zomer voor hem betaalde. Las Palmas wil Viera in eerste instantie huren, maar zal in het geval van promotie over meer dan voldoende geld beschikken om de Rouches uit te betalen.