Geschrokken Van Gaal-aankoop ontkent met klem: Mijn geweten is schoon
Spanjaard verdacht van omkoping: "Ik houd van voetbal en ik geloof in fair play"

Geschrokken Van Gaal-aankoop ontkent met klem: "Mijn geweten is schoon"

16-12-2014 14:53
3

Manchester United-middenvelder Ander Herrera moet zich waarschijnlijk verantwoorden voor een Spaanse onderzoekscommissie. In dienst van Real Zaragoza zou de oud-speler van Athletic Bilbao zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping.

Een Spaanse aanklager is een zaak gestart naar omkoping in Spanje. Negen spelers van Real Zaragoza en toenmalig trainer Javier Aguirre zouden spelers van tegenstander Levante in totaal 965.000 euro betaald hebben om de laatste wedstrijd van het seizoen 2010/2011 opzettelijk te verliezen. Bij winst op Levante verzekerde Zaragoza zich van lijfsbehoud. De club zou het duel uiteindelijk in winst omzetten. De 25-jarige Herrera vertrok in 2011 naar Athletic Bilbao, afgelopen zomer maakte hij de overstap naar United.

Naast Herrera en Aguirre (de huidige bondscoach van Japan, red.), komt ook de naam van Atlético Madrid-aanvoerder Gabi naar boven in het onderzoek. Herrera ontkent de beschuldigingen met klem. "Ik heb en zal nooit iets te maken hebben met het manipuleren van wedstrijduitslagen", schrijft hij op zijn Facebook-pagina. "Als ik ooit opgeroepen word om een verklaring af te leggen, vind ik het geen enkel probleem daar bij aanwezig te zijn. Mijn geweten is schoon. Ik houd van voetbal en ik geloof in fair play, zowel op als naast het veld."