Lierse zendt zijn zonen uit, ook contractverlenging voor Azerbeidzjaanse Pallieter
Benjamin Lambot kan blijkbaar wel aarden in Oost-Europa

Lierse zendt zijn zonen uit, ook contractverlenging voor Azerbeidzjaanse Pallieter

15-12-2014 18:40

De contractverlenging van Frédéric Frans bij het Schotse Partick Thistle is vandaag niet eens het opmerkelijkste contractnieuws van een oud-Liersespeler. Die eer valt Benjamin Lambot te beurt.

Wie zegt u? Benjamin Lambot, een 27-jarige Brusselaar die acht seizoenen vocht voor een plaats in de Belgische eerste klasse en die na anderhalf jaar bij SK Lierse opnieuw kwijt raakte. Ondanks een rol als titularis centraal achterin kreeg hij eind vorig kalenderjaar het nieuws dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe ploeg.

Die ploeg werd niemand minder dan het Azerbeidzjaanse FK Simurq Zaqatala. "Het avontuur gaat voort", aldus Lambot in de Belgische media. "Ik heb er wel zin in, maar gelukkig gaan mijn vrouw en kinderen nu voor twee maanden naar hier afzakken. Want ik ben hier best wel eenzaam. In januari gaan we op winterstage in Belek, in Turkije. Ik kan niet wachten om me opnieuw te tonen." Lambot werd met Simurq zevende op tien ploegen in de Premyer Liqa en doet dit seizoen na 15 speeldagen twee plaatsen beter. Hij verlengt zijn contract tot het einde van dit seizoen.