Laagvlieger Dortmund raakt na Reus opnieuw smaakmaker voorlopig kwijt
Armeniër valt uit tijdens wedstrijd in Berlijn

Laagvlieger Dortmund raakt na Reus opnieuw smaakmaker voorlopig kwijt

14-12-2014 18:01
1

Borussia Dortmund heeft voor de zoveelste keer dit seizoen een tegenslag geïncasseerd. De huidige nummer zestien van de Duitse Bundesliga kan al enige tijd niet beschikken over sterspeler Marco Reus en nu blijkt ook Henrikh Mkhitaryan voorlopig niet inzetbaar te zijn wegens een hamstringblessure.

Mkhitaryan liet zich zaterdagmiddag na 35 minuten vervangen door Jakub Blaszczykowski in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Hertha BSC. Daags na de confrontatie in Berlijn heeft Dortmund bevestigd dat de Armeniër niet eerder dan in februari 2015 weer inzetbaar is. 'De speler heeft een spierscheuring in zijn bovenbeen opgelopen en zal zes weken uit de roulatie zijn', zo maakt de club bekend.

Sinds zijn vertrek bij Shakhtar Donetsk in 2013 maakte Mkhitaryan negen doelpunten in 43 Bundesliga-wedstrijden. Dit seizoen heeft de aanvallende middenvelder moeite om een stempel op het spel te drukken. Dortmund verloor dit seizoen in competitieverband al negen keer en staat daardoor uitermate laag op de ranglijst.