Van Gaal kritisch ondanks zege: Ik ga de spelers vragen hoe dat komt
Nederlander ziet goede en slechte punten tegen Liverpool

Van Gaal kritisch ondanks zege: "Ik ga de spelers vragen hoe dat komt"

14-12-2014 17:09

Manchester United heeft na Southampton (1-2) ook rivaal Liverpool een nederlaag toegebracht. Na negentig minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord van Old Trafford, maar manager Louis van Gaal weet dat effectiviteit de doorslaggevende factor was.

Liverpool creëerde diverse uitstekende kansen en vooral de doelman van United speelde een hoofdrol. "Ik ben erg trots op deze clean sheet", zei de oud-bondscoach van het Nederlands elftal aan de BBC. "Dat hadden we ook te danken aan de geweldige reflexen van David de Gea. Hij speelde heel erg goed, maar ik kan ook andere spelers noemen die veel invloed hadden op het goede resultaat."

Van Gaal deed een beroep op Phil Jones, Michael Carrick en Jonny Evans als driemansachterhoede. "Ik zei tegen de groep dat we met een volledig Engelse achterhoede speelden, maar toen corrigeerde Evans me en zei hij dat hij uit Noord-Ierland kwam. Een Britse defensie, dus", onthulde de geroutineerde trainer, die ondanks de ruime zege voldoende minpunten constateerde.

"We gaven heel veel kansen weg en leden vaak onnodig balverlies, dat is niet goed. Ik ga de spelers morgen vragen hoe dat komt", aldus Van Gaal, die desondanks genoten had. "Ik vond dat we fantastische doelpunten maakten. Het was één keer raken en daar ben ik erg blij mee."