Juventus laat overwinning glippen en ziet fantastische serie sneuvelen
Italiaanse kampioen komt niet verder dan een gelijkspel

14-12-2014 14:40

Na een reeks van 25 competitiewedstrijden heeft Juventus weer eens puntenverlies geleden in eigen stadion. Thuis tegen Sampdoria kwam de ploeg van Massimiliano Allegri niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Aanvankelijk had Juventus weinig hinder van Sampdoria. De regerend landskampioen nam in de twaalfde minuut de leiding via Patrice Evra, die met het hoofd voor de openingstreffer zorgde. Nadien vergat de 'Oude Dame' evenwel om verder afstand te nemen en daarvoor moest het elftal de rekening betalen. Kort na rust schoot Manolo Gabbiadini de gelijkmaker op het scorebord.

Juventus had op dat moment nog zo'n veertig minuten om het kwaliteitsverschil alsnog in cijfers om te zetten, maar oud-AZ'er Sergio Romero stond geen tweede tegentreffer meer toe. De Argentijn kwam zelfs nauwelijks meer in de problemen. Gianluigi Buffon moest zelfs aan de bak om een nederlaag te vermijden.

Na de doelpuntloze wedstrijd tegen Fiorentina stelt Juventus zodoende opnieuw teleur. Toch is de koppositie nog stevig in handen. De huidige voorsprong op achtervolger AS Roma bedraagt nog steeds vier punten, al komt die ploeg nog in actie.