Sporting Lokeren toont ook met wisselspelers kwaliteiten in Europa League
Eindigt als derde in poule met tien punten

11-12-2014 23:00

Sporting Lokeren heeft opnieuw getoond dat het met zijn huidige kern het niveau in de Europa League aan kan. Het won in een wedstrijd zonder betekenis met 0-1 van Metalist Kharkiv.

Peter Maes liet basisspelers Scholz, Persoons, Vanaken en Patosi rusten en gunde enkele jongeren een kans. Na een kwartier kwam Lokeren in het nagenoeg lege stadion verdiend op voorsprong met een kopbal van Mbaye Leye. Copa moest zijn ploeg iets later recht houden, maar ook de jonge Cyril Dessers wist nog bijna te scoren voor rust.

Ook in de tweede helft blijft Lokeren de gevaarlijkste ploeg met enkele mooie kansen en snelle uitbraken, maar het blijft toch enkele keren spannend bij een tegenprik van de Oekraïners. Uiteindelijk spelen beide ploegen de wedstrijd eenvoudig uit en eindigt Lokeren zijn Europese campagne met knap tien punten. Daarmee zijn ze echter nipt uitgeschakeld.