Toekomst van het Belgisch voetbal is verzekerd als we de Fransen mogen geloven
Het Franse maandblad So Foot pakte uit met een top 100 van beste toekomstige voetballers

Toekomst van het Belgisch voetbal is verzekerd als we de Fransen mogen geloven

11-12-2014 12:53

Het Franse maandblad So Foot pakte afgelopen week uit met hun lijst van de 100 beste jonge voetballers. Als we de Fransen mogen geloven ziet de toekomst van de Rode Duivels er rooskleurig uit want maar liefst zeven Belgen prijken in de prestigieuze ranking.

De beste jonge voetballers is volgens So Foot, het blijven nu eenmaal chauvinisten die Fransen, Paul Pogba van Juventus. Op plaats vier vinden we de eerste Belg terug. Zijn naam? Adnan Januzaj. De sierlijke aanvaller van Manchester United heeft het dit jaar wat moeilijker bij The Red Devils, maar dat hem gouden toekomst wacht, daar zijn zowat alle kenners het over eens.

Op plaats achttien staat de nog altijd maar 21-jarige Romelu Lukaku. De bonkige spits van Everton en de Rode Duivels heeft in de Premier League zijn goede vorm van vorig seizoen teruggevonden. De nationale ploeg kan er enkel wel bij varen.

Meteen na Lukaku, op plek negentien, staat Anderlecht-youngster Youri Tielemans. De 17-jarige middenvelder heeft op jonge leeftijd al twee Champions League-campagnes achter de rug en viel daar hoegenaamd niet door de mand. 

Op plaats 51 vinden we WK-sensatie Divock Origi terug. De 19-jarige Belg met Keniaanse roots is de sterkhouder van de Franse topploeg Lille en is volgend seizoen te bewonderen in de - waar kan het ook anders voor een Belg tegenwoordig - Premier League. Liverpool is de gelukkige.

Yannick Ferreira-Carrasco is bezig aan het jaar van de doorbraak bij AS Monaco. Hij kreeg van So Foot plaats 66 toegewezen. De winger is al enkele geselecteerd door Marc Wilmots, z'n eerste cap is een kwestie van tijd.

Eden Hazard was net iets te oud voor deze lijst, maar jongere broer Thorgan heeft wel nog z'n plek. De aanvallende middenvelder van Mönchengladbach is te bewonderen op nummer 87. Na een moeizame start lijkt de Gouden Schoen van 2013 eindelijk zijn draai te hebben gevonden in de Bundesliga.

De ranking wordt ook geopend met een Belg, want met Celtic-verdediger Jason Denayer staat er op de 100e plaats een landgenoot. De 19-jarige Manchester City-huurling heeft al enkele selecties voor de Rode Duivels achter zijn naam staan en wordt beschouwd als een wissel op de toekomst.