Lokeren speelt overbodige wedstrijd in een desolaat decor
Bezoek aan Oekraïne wordt geen gezondheidswandeling voor de Waaslanders

Lokeren speelt overbodige wedstrijd in een desolaat decor

11-12-2014 12:21

Lokeren trekt vanavond naar Oekraïne om er Metalist Charkov partij te geven in het kader van de laatste groepswedstrijd in de Europa League. Beide teams zijn al uitgeschakeld en dus staat er niets meer op het spel. Bovendien vindt de partij plaats in Lviv, een goeie 1.000 kilomter van Charkov. Het is immers nog altijd onrustig in het Oost-Europese land en dus neemt men liever geen risico's.

Het feit dat de wedstrijd nergens meer om gaat én dat ze niet plaatsvindt in het eigen stadion, zorgt ervoor dat de interesse voor het duel erg pover is. Meer dan 1.000 kijklustigen worden er vanavond niet verwacht in Lviv.

De Oekraïners zullen bovendien aantreden met een veredeld b-elftal. Allemaal jongens van eigen bodem, want de buitenlandse vedetten van Metalist hebben vrijaf. "Ze hadden kou. Ze kunnen zich maar moeilijk aanpassen aan het klimaat. Officieel begint de winterstop op 12 december, maar omdat dit een wedstrijd zonder inzet is, heb ik ze nu al laten vertrekken", geeft Charkov-coach Igor Rakajev uitleg bij z'n keuze.