Dortmund gelooft heilig in hoofdrolspeler in transfersaga: 'Hij wil blijven'
Bayern München, Barcelona en Real volgen Duits international nauwlettend

Dortmund gelooft heilig in hoofdrolspeler in transfersaga: 'Hij wil blijven'

11-12-2014 13:22

Hanz-Joachim Watzke heeft goede hoop dat Marco Reus ook in de tweede seizoenshelft nog bij Borussia Dortmund onder contract staat. "Ik geloof er heilig in dat hij wil blijven", zegt de algemeen directeur tegenover de Duitse krant Stern.

De Duitse international is tot aan de winterstop uitgeschakeld door een gescheurde enkelband, maar ondanks die blessure is er volop interesse voor de aanvallende middenvelder. Met onder meer Bayern München, FC Barcelona en Real Madrid worden er verschillende Europese topclubs gelinkt aan Reus, die een gelimiteerde afkoopsom van 25 miljoen euro in zijn contract heeft staan.

Watzke is er echter, ondanks het slechte jaar dat Borussia doormaakt in de Bundesliga, van overtuigd dat Reus het seizoen in Dortmund afmaakt. "Hij heeft een geweldige band met de stad en de supporters", aldus de algemeen directeur, die er afgelopen zomer niet voor kon zorgen dat Reus afzag van de gelimiteerde transfersom in zijn contract.

Met het overwinteren in de Champions League hoopt Borussia bovendien een extra stok achter de deur te hebben. Ondanks de sportieve malaise in de competitie, plaatste de verliezend finalist van 2013 zich zonder veel moeite als winnaar van groep D voor de achtste finale.